top of page

MEDLEMSKVÄLL "Att leva i och genom dansen", värd Efva Lilja

MEDLEMSKVÄLL "Att leva i och genom dansen", värd Efva Lilja
MEDLEMSKVÄLL "Att leva i och genom dansen", värd Efva Lilja

-

17 okt. 2023 18:00 – 21:00

moment:teater, GUBBÄNGSTORGET 117, 122 45 Enskede, Sverige

-

DC medlemskväll, "Att leva i och genom dansen", värd Efva Lilja  

17 oktober kl 18:00-21:00 

Plats: moment:teater, Gubbängstorget 117 

OSA gärna till tove@dcsthlm.se, så vet vi hur många vi blir!  

Välkomna att dela en kväll om svensk danshistoria och hur den relaterar både sin samtid och framtid. Med utgångspunkt i en helt nyutkommen bok berättar Efva Lilja om hur det varit att arbeta som konstnär, vilka faktorer som påverkat möjligheter att verka och vad som påverkar idag. Hon öppnar upp för ett samtal kring framtidsfrågor, om hur det kollegiala sammanhanget och engagemanget kan bana väg för bättre förutsättningar, arbetsvillkor och nätverk på en arbetsmarknad i stark förändring.

Efva Lilja har skrivit flera böcker om dans och koreografi. I sin nya bok berättar hon om vad hon levt, upplevt och bevittnat under de dryga 40 år hon varit verksam som dansare och koreograf i en exposé över svensk samtida danskonst 1980–2020. Tillsammans med ett 20-tal kollegor som medverkar med minnesbilder, berättar hon om en trevande, liten frilanssektor till ett vitalt, innovativt och framgångsrikt konstområde. Denna berättelse kan läsas i direkt relation till vilka faktorer som påverkar konstnärers möjlighet att arbeta med dans och koreografi idag. Det är också en ”tidsresa” som tydliggör att vad som produceras idag blir historia i morgon och att vi alla med vårt arbete kan påverka förutsättningar för det som ska bli. Svensk samtida danskonst märks i världen!  

Om Lilja 

Efva Lilja är konstnär och arbetar med koreografi som dans, bild och text i verk som tar oss genom olika medvetandelager, erotiska episoder, kontemplativ stillhet eller lekfullhet med politisk udd. Hennes verk är både underhållande och oroande, då hon tacklar mänskliga grundförhållanden med en egenartad suggestionskraft. Hon är en okonventionell konstnär som med koreograferade förlopp erbjuder bilder och ord att använda i det verklighetsgörande där vardagliga skeenden och handlingar omprövas och ges nya uttryck. Hon skapar gränsöverskridande verk som omskrivits som både vackra, poetiska, kontroversiella och banbrytande. Hennes verk har visats i ett fyrtiotal länder och hennes böcker och artiklar har översatts till ett flertal språk.

www.efvalilja.se

Dela detta evenemang

bottom of page