21 april: The Sound Unplugged / Linda Blomqvist / LABO Stockholm

21 april: The Sound Unplugged / Linda Blomqvist / LABO Stockholm

The Sound Unplugged

Linda Blomqvist

21 april kl. 20.30
Fri entré!
Max 50 personer samtidigt, först till kvarn!
Plats: Danscentrum, Jungfrugatan 7B

Linda Blomqvists senaste föreställning ”The Sound” tar sig ut ur teaterrummet och in i Danscentrums studio. Den här gången har Linda Blomqvist, Madeleine Lindh och Sandra Lolax bjudit in Lendl Barcelos och Marcus Doverud att blanda sina affiniteter för ljud och dans i det nya universum som The Sound Unplugged har blivit. ”Vi kallar den här versionen The Sound Unplugged – för att referera till 90-talets MTV-show; inte nödvändigtvis för att det blir mer akustiskt, snarare för att vi gillar MTV, några av de band som spelades i showen och framför allt för experimentet med formatet, intimiteten och gemytligheten som MTV skapade. The Sound Unplugged blir finalen på LABO Stockholm och öppningen av Kulturnatten, som i sig är något att fira. Att ha fest är det enda rimliga (ibland kan konventioner vara roliga). Så det är precis vad den här kommer att bli: en xxx fest.”
Av och med: Linda Blomqvist, Madeleine Lindh, Sandra Lolax, Lendl Barcelos och Marcus Doverud

LABO Stockholm
LABO Stockholm är en festival för samtida dans, kurerad och producerad av Cullbergbaletten inom ramen för det EU-finansierade kulturnätverket Life Long Burning. 11-21 april presenterar LABO Stockholm föreställningar, workshops och samtal på olika scener i Stockholm. Cullbergbaletten har inkluderat MDT:s föreställningar av Dana Michel och Marie Topp i festivalprogrammet. LABO Stockholm är ett samarbete med Scenkonstmuseet, Danscentrum Stockholm, MDT och Moderna Museet.

– Vi vill göra något nytt för den samtida dansen och knyta ihop olika aktörer. I en osäker värld vill vi skapa en oas för sinnena, för eftertanke och för samtal. LABO Stockholm ska vara en plats för dans, reflektion, utbyte och gemenskap. Dans ska utmana det kända och omfamna det som utmanar, säger Jane Hopper projektledare och konstnärlig koordinator på Cullbergbaletten.

LABO Prix Jardin d’Europe är ett projekt inom the europeiska nätverket Life Long Burning (LLB). Det är ett flexibelt modulformat som organiseras av LLB:s nätverkspartners, självständigt eller i samarbete med ett lokalt event eller en festival. LABO-projekten ska öka synligheten och rörligheten av konstnärer och deras verk. LABO-projekten har arrangerats i Zagreb 2014 av Tala Dance Center, i Bukarest 2015 av 4Culture, i Bryssel/Amsterdam 2016 av Workspacebrussels och Het Veem Theater Amsterdam och i år i Stockholm av Cullbergbaletten.

Life Long Burning (LLB) är ett projekt som finansieras av den Europeiska Unionens kulturprogram och som verkar för ett hållbart stöd för samtida dans och performance och utvidgning av dess publik. LLB genomförs under en femårsperiod, 1 juli 2013 till och med 30 juni 2018. Medverkande institutioner: 4Culture, Rumänien, Institut Chorégraphique International – CCN Montpellier, Frankrike, Cullbergbaletten, Sverige, danceWEB, Österrike, Veem House for Performance, Nederländerna, Lokomotiva, Makedonien, Station, Ryssland, Tala Dance Center, Kroatien, Uferstudios, Tyskland, Ultima Vez, Belgien, Workshop Foundation, Ungern och Workspacebrussels, Belgien.

Cullbergbaletten är Sveriges ledande repertoarkompani inom samtida dans. Genom sina turnéer över hela världen bidrar kompaniet till den internationella presentationen av samtida dans och koreografi. Cullbergbaletten arbetar med en rad internationella koreografer och konstnärer. För närvarande har kompaniet 16 dansare från nästan lika många länder och flera gästdansare engageras regelbundet i olika projekt. Sedan starten har de unika kvaliteterna hos varje enskild dansare varit Cullbergbalettens kännetecken. Genom att bjuda in koreografer och regissörer som tydligt är rotade i samtiden bidrar Cullbergbaletten till utvecklingen av scenkonst och dans som konstform. Cullbergbalettens verksamhet omfattar olika projekt och produktioner, inklusive workshops, konferenser, seminarier och föreläsningar. Gabriel Smeets är konstnärlig ledare och Stina Dahlström är verksamhetsledare för kompaniet. Cullbergbaletten grundades 1967 av Birgit Cullberg under Riksteaterns huvudmannaskap.