Sök till årets DCIntro den 31 oktober 2018!

Sök till årets DCIntro den 31 oktober 2018!

Var med i höstens DCIntro!

DCIntro ska verka som en utforskande plattform för dansområdet där dansare och koreografer har möjlighet att testa idéer, få feedback på sitt arbete, knyta kontakter med andra verksamma aktörer och även möta potentiella arbetsgivare och medarbetare. DCIntro erbjuder en öppen mötes- och visningsplats för branschens verksamma och medlemmarnas konstnärliga behov som inte grundas på ett konstnärligt urval eller fast format. DCIntro skapas och utformas av de medverkande och det som presenteras! DCIntro äger rum i Danscentrum Stockholms stora studio på Jungfrugatan 7b.

Vi fortsätter att arrangera DCIntro – som blivit ett mycket uppskattat evenemang bland både medverkande och besökare. Fokus ligger fortfarande på feedback och ett samtal mellan utförare och betraktare moderas efter visningen av koreografierna eller idéerna till koreografiska verk som presenterats.

Höstens DCIntro äger rum den 31 oktober 2018. Vill du vara med?

Läs mer och ansök  omgående!

Ansökan ska innehålla:

Sökande samt kontaktuppgifter
Motivering till varför du vill delta i DCIntro
Kort idébeskrivning och info om var i processen arbetet befinner sig (max. 1 A4)
Antal medverkande
Längd
Beskrivning av rumslig disponering (hur du vill använda studion)

Kriterier för medverkan:

De medverkande organiserar och marknadsför DCIntro tillsammans med Danscentrum Stockholm.
Sökande och initiativtagare ska vara medlem i Danscentrum Stockholm (ej krav för resterande medverkande)
Bidraget ska vara mellan 5 – 20 min
Inslaget ska inte kräva extra teknik än den som Danscentrum Stockholm erbjuder dvs ett begränsat grundljus samt ljudanläggning.
Bidraget ska inte vara en färdig produktion eller ha visats offentligt tidigare (i Sverige) och det går bra att befinna varsomhelst i den konstnärliga processen mellan idé och färdigt verk.

Tidsschema:

Ansök senast:                                1 oktober 2018
Organisationsmöte:                       9 oktober (kl 14-16)
DCIntro:                                         31 oktober (kl. 18.30 – 20.30)

Den 29-30 oktober finns det möjlighet att tillgå stora studion för repetition, utan avgift – det går även att hyra in sig i lilla studion vid behov. Den 31 oktober är det genrep dagtid (mer info senare). Kontakta oss för detaljerad information.

Det är viktigt att din ansökan innehåller den information som eftersöks, samt att du med säkerhet kan de ovanstående datumen.

Urval sker genom en ”först till kvarn princip”. När bidragen totalt fyller 2 timmar är kvoten fylld och inga fler bidrag tas med. Ansökan är bindande. Besked om medverkan sker senast en vecka efter datum för ansökan.

För mer information eller ansökan, kontakta:
babis.harall@danscentrum.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Danscentrum Stockholm.