URVAL DANSRESIDENS SOMMAR 2021

URVAL DANSRESIDENS SOMMAR 2021

Vi på Danscentrum Stockholm i samarbete med Dansens Hus är glada att kunna presentera sommarens konstnärer i residens!

Clara Lee Lundberg

Under mitt residens kommer jag att slutföra arbetet med den experimentella dansfilmen Volver (Återvända) i samarbete med filmaren och performer Pedro Flores Maldonado. Volver blir den tredje och sista delen i vår trilogi La poetica del cuerpo (Kroppens poesi) och är ett djupt personligt verk som handlar om tillhörighet, igenkänning, gemenskap, att lämna sitt ursprungsland för ett annat, och att återvända till platsen där man föddes.
Detta har varit centrala frågor i både mitt och Pedros liv, såväl privat som yrkesmässigt, och vi har därför valt att låta vårt tredje verk i trilogin kretsa kring dem

Lilly Zetterberg

Lilly Zetterberg är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm och Boston Ballet School i Boston. Bredvid dessa utbildningar har hon studerat Isadora Duncans koreografier och teknik med Kathleen Quinlan.  Lilly har nu arbetat som frilans dansare i 10 år och specialiserat sig i Isadora Duncans koreografier. Hon har uppträtt runt om i Sverige och Europa som solist dansare med konsertpianisten Roland Pöntinen. 

Foto: Tina Axelsson

Anna Näsström

Anna Näsström är dansare och koreograf uppvuxen i Lomma/Malmö men baserad i Stockholm. Hon är utbildad bland annat på DOCH’s kandidatprogram i dans och flyttade sedan till New York där hon studerade på b.la. Broadway dance center, Peridance och Movement research. New York har varit ett återkommande resmål för träning/utbildning både via institution och inom freestyle och klubbscenen samt deltagande i ballroomscenen. I hennes nuvarande konstnärliga verksamhet intresserar hon sig för kroppsligt minne, olika former, praktiker och mönster som finns rotat i kroppar o/medvetet. Under residenset ska en del ur konstnärsduon ongoing realities, föreställning utvecklas till ett koncept för film.

My Gren

Jag heter My Gren och är dansare och danspedagog med grund i jazzdans, dess historia och samtid. Liksom jazzdans från början är en socialdans experimenterar jag gärna med dess normer och strukturer för att skapa samtida jazzdanshändelser. I residenset jobbar jag med Danskollektivet Synergi, som har rötter i flera stilar kulturer och språk. Vi skapar i sommar vår första föreställning där vi på ett lekfullt sätt och genom en flerspråkig lins utforskar de samtida ”må bra”-synerna – vårt ständiga jagande efter bevingade ord och nya revolutionerande hälsoideologier. Hinner vi ens applicera allt nytt innan en ny hälsotrend trumfar den gamla? 

Urvalsprocess  

Urvalet har hanterats av tre ledamöter från Danscentrum Stockholms styrelse. Urvalsgruppen har tagit ställning till konstnärlig kvalitet, återspeglandet av DC Sthlm’s medlemsbas, samt bredd i konstnärligt uttryck och genre. 

Håll utkik på vår webb och sociala medier för framtida möjligheter till residens!