Danscentrum Riks söker ny tf verksamhetsledare

Danscentrum Riks söker ny tf verksamhetsledare

Danscentrum söker tf verksamhetsledare

Danscentrum är en rikstäckande centrumbildning som verkar för att förbättra och stärka villkoren inom utominstitutionell dans- och koreografi. Verksamheten bedrivs med stöd från Kulturrådet och arbetets inriktning fastställs av en styrelse bestående av representanter från medlemsorganisationerna; Danscentrum Norr, Danscentrum Stockholm, Danscentrum Väst, Danscentrum Syd. Verksamhetsstödet från Kulturrådet är kopplat till ett arbetsförmedlande uppdrag som innebär att Danscentrum aktivt arbetar för att områdets arbetsmarknad ska expandera. Sedan 2006 är Danscentrum även sina juridiska medlemmars arbetsgivarorganisation och har slutit kollektivavtal med Teaterförbundet.

ARBETSUPPGIFTER
Som verksamhetsledare driver du Danscentrums frågor. Du skriver bidragsansökningar och remissvar, uppvaktar myndigheter och är organisationens representant i olika arbetsgrupper. Du har kontinuerlig kontakt med medlemsorganisationernas verksamhetsledare och i dialog med dem omvandlar du Danscentrums visioner och mål till handlingsplaner och aktiviteter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning eller motsvarande kompetens inom relevant kunskapsområde
  • kunskap om svensk kulturpolitik
  • kunskap om danskonst- och scenkonstområdet
  • förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift
  • erfarenhet av att söka och redovisa stöd från offentliga uppdragsgivare, fonder och stiftelser
  • kunskap inom branschspecifika arbetsgivarfrågor
  • erfarenhet av att arbeta i medlemsstyrd organisation.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Du är en lobbyist och nätverksbyggare som arbetar strukturerat och resultatinriktat. Du är analytisk med förmåga att se och förklara möjliga konsekvenser av olika skeenden eller beslut. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra. Du är lyhörd, har gott omdöme och lägger vikt vid att agera professionellt. Du är drivande och trivs i en roll som innebär mycket eget ansvar.

Anställningsgrad
75 % av heltid.

Anställningsform
Visstidsanställning med möjlighet till förlängning.

Anställningsperiod
2017-11-01 (eller enligt ök.) t.o.m. 2018-10-31

Lön
Månadslön enligt överenskommelse.

Övrigt
Tjänsten är placerad i Stockholm med kontor i STIM-huset på Södermalm. I arbetet ingår en del resor samt visst arbete på helger och kvällar.

Ansökan
Skriftlig ansökan i form av personligt brev och CV mailas till jobb@danscentrum.se

Sista ansökningsdag
6 oktober 2017

Frågor om anställningen besvaras av:
Maria Rydén, ordförande Danscentrum, mob. 0725-24 99 86, maria.ryden@danscentrum.se