16-20 jan: Tilman O´Donnell & Cyril Baldy

16-20 jan: Tilman O´Donnell & Cyril Baldy

MÖTE MED KOREOGRAFI – TILMAN O´DONNELL & CYRIL BALDY

Målgrupp: Professionellt yrkesverksamma dansare.
Tid: 16-20 jan.  Öppen daglig träning kl 10.00-11.30.  Workshop 12.30-16.00.
Plats: Danscentrum Stockholm studio, Jungfrugatan 7b, Stockholm
Arrangör: Dansalliansen i samarbete med Danscentrum Stockholm
Anmälan: Sista anmälningsdag är den 8 januari 2016
E-posta ansökan, aktuellt CV och kort motivationsbrev till info@dansalliansen.se

Between 2005-2015 The Forsythe Company produced several unique works under the direction of William Forsythe.

In the latter stages of Forsythe’s directorship, the modalities developed during Ballet Frankfurt were further extended to create a new autonomous language of action and perception. Utilizing the movement phrases from the work “N.N.N.N” as a basis for investigating this language, Cyril Baldy and Tilman O’Donnell (both former members of the The Forsythe Company) will lead a workshop that attempts to dialogue with and bend the rules of how structure, form, sound and movement are conceived of in choreographic praxis.

Tilman O´Donnell är född i USA och utbildade sig vid National Ballet School i Toronto (Kanada) och startade sin dansarkarriär i GöteborgsOperans balett under konstnärlig ledning av Anders Hellström. Under 2002 dansade Tilman i Staatstheater Saarbrücken under Marguerite Donlons ledning. 2003 kom han till Cullbergbaletten ledd av Johan Inger. Här var han fram till 2007. Från 2007 till 2015 tillhörde Tilman i The Forsythe Company i Frankfurt.

Cyril Baldy är född i Woippy Frankrike och utbildad på PA Conservatoire National Supérieur i Paris. Har arbetat med Jeune Ballet de France, Nederlands Dans Theater (NDT I and NDT II) innan han anslöt till Ballett Frankfurt 2002. Dansare i The Forsythe Company mellan 2005-15.