Styrelsen

Styrelsen består av:

Emelie Enlund, styrelseordförande

Emelie Enlund är dansare, koreograf och pedagog med teknisk bakgrund i streetdance och hiphop.
Hon jobbar nu främst inom två projekt; JUCK och We Love Holocene. I JUCK är hon tillsammans med gruppens fem övriga medlemmar både dansare och koreograf. Tillsammans arbetar de med att utforska och bredda idéer om olika femininiteter i relation till kropp, hudfärg, sexualitet och levd erfarenhet. 2017 är de även kommunkoreografer i Botkyrka. We Love Holocene är ett långsiktigt projekt som Emelie initierade 2015, som utforskar människans roll i klimatkrisens tid.
Emelie är utbildad vid DOCH, Streetdanceprogrammet, Åsa Folkhögskola samt i Socialantropologi vid Lund och Stockholms universitet. Hon intresserar sig för helheter; hur saker och ting sitter ihop.


Charlotta Gustafsson, ledamot

Charlotta Gustavsson är administrativ chef på Dansens Hus i Stockholm. Innan detta har hon jobbat som administrativ ledare på ccap, kanslichef på Roks och som personalchef på Vänsterpartiets riksdagskansli. I dessa tjänster har organisationsutveckling och förändringsprocesser varit centrala delar.
Hon har även arbetat som projektledare i Umeå kommun, med ansvar för uppbyggnad och etablering av Sveriges första kvinnohistoriska museum, och som redaktör vid Sveriges Television, Utbildningsradion och TV8 i produktioner som alla fokuserat på folkbildning, normkritiskt tänkande och mänskliga rättigheter.
Mellan åren 2000 – 2006 var hon politisk sekreterare på riksdagen och politiskt sakkunnig på justitiedepartementet. Hon har lång erfarenhet av styrelseuppdrag i kulturföreningar, film- och musikfestivaler och sitter idag i styrelsen för ccap och c.off, samt Svenska Kulturföreningen.

Charlotta Gustavsson var styrelseordförande för Danscentrum Stockholm från 2017 till våren 2019.

 


33992ebAnna Selvåg, ledamot

Anna arbetar som verksamhetsutvecklare med fokus på regional kultursamverkan på Riksteatern. Hon har tidigare arbetat som handläggare på Kulturrådet, bland annat med stöd till aktörer inom den fria scenkonsten samt med internationell kulturverksamhet. Dessförinnan har hon bland annat arbetat med jämställdhetsfrågor på Delegationen för kvinnors organisering och jämställdhetsprojekt.


Per Svensson, vice ordförande

Per har bland annat arbetat på Rikskonserter som redaktör och informationschef mellan 1973 och 1987, samt på Kulturroteln, i Stadshuset, samt som borgarrådssekreterarare för Stockholms stad 1987-1991. Han har även arbetat på Kulturrådet som redaktör, avdelningschef, och utredare mellan 1991 och 2014, då han pensionerades. Han har utöver detta haft flera förtroendeuppdrag bland annat som ledamot av Danshögskolans styrelse, sekreterare i 2009 års kulturutredning och utredningsuppdrag för bl.a. Konstnärsnämnden, Gävle kommun och Stockholms läns landstings kulturförvaltning (pågående).

 


Philip Berlin, ledamot

Philip Berlin är baserad i Stockholm och arbetar inom dans och koreografifältet sedan 2010. Philip har de senaste åren samarbetat med bland andra ccap/Cristina Caprioli, Louise Dahl, Gisèle Vienne, Frédéric Gies och är tillsammans med Ulrika Berg initiativtagare till SUNDAY RUN_UP.
Han har arbetat med CCN Ballet de Lorraine i Frankrike. Där dansade han i verk av bland andra Merce Cunningham, Mathilde Monnier, Maria La Ribot och William Forsythe.
Philip har även undervisat på DOCH och Kungliga Svenska Balettskolan.


Camilla Ekelöf, suppleant

Camilla Ekelöf är utbildad vid Danshögskolan, nuvarande Dans- och cirkushögskolan-DOCH, iStockholm, samt i New York, där hon ävenarbetade som dansare under flera år.

Under 7 år var hon konstnärlig ledare och koreograf för Regionteater Väst i Borås. Hon driver sin konstnärliga praktik i projektform sedan 25 år tillbaka. Hennes verk har spelats på teatrar i Sverige, Norge, Ryssland, Tyskland, England, Kenya och Tanzania. Camilla koreograferar även  för musikteater, teater och opera på institutioner som Stockholms Stadsteater, GöteborgsOperan, Borås Stadsteater, Helsingborgs Stadsteater, Malmö Opera, Angereds teater, Folkteatern och Vasa Stadsteater i Finland m fl.

Hon har samarbetat med den Östa Afrikanska dansscenen under 19 år. 2010 startade hon danskompaniet DDI-Dar es Salaam Dance International i Tanzania.

Vidare har Camilla Ekelöf arbetat som kursledare på bl a DOCH, varit repetitör/koreograf assistent på Skånes Dansteater, undervisat och koreograferat för Balettakademien i Stockholm och i Göteborg samt på Iwanson i München. Hon är anlitad som gästlärare, coach och mentor i koreografi i Sverige och utomlands. Camilla Ekelöf har en master i fysisk gestaltning/Contemporary Performative Art ifrån Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Fotograf: Mats Bäcker.


Yoel Svenzén, ledamot

Yoel arbetar som konsult på kommunikationsbyrån Gullers Grupp, där han hjälper myndigheter och andra samhällsaktörer med kommunikativa utmaningar. Yoel har ett stort intresse för hållbar kommunikation och utveckling. Han har Stockholm som sin bas och kombinerar discipliner som grafisk design, film och processledning för att skapa strategiskt relevanta lösningar för en digital samtid.

Tidigare har Yoel arbetat inom kultursektorn som pedagog, dansare, koreograf och producent, framförallt i gränslandet mellan streetdance och modern- och samtida dans. Han är utbildad till digital mediakreatör vid yrkeshögskolan Hyper Island samt har en kandidatexamen i pedagogik med inriktning streetdance vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm.


Annica Styrke, ledamot

Annica Styrke arbetar med normkritisk scenkonst och danspedagogik, med fokus på barn och unga. Hon är utbildad vid Dans- och Cirkushögskolan, där hon har en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning modern och nutida dans samt en gymnasielärarexamen i dans. Vidare har hon studerat bland annat genusvetenskap, barnkultur och idéhistoria. Annica Styrke är en av grundarna av danskollektivet Johanssons pelargoner och dans där hon arbetar som projektledare, koreograf och dansare. Hon är också verksamhetsledare för utbildningsföretaget UTMANA som arbetar med normkritiskt förändringsarbete genom dans. 


Robin Jonsson, ledamot
Robin Jonsson är koreograf och ljudkonstnär baserad i Stockholm
I dans arbetar han nu med mänskligt formade robotar som dansare och aktörer på scenen. Senast i The most human som visades på MDT 2018.
I ljud arbetar utgår han ofta från naturen som ett lyssnande subjekt.
Han är utbildad vid Kgl. Svenska Balettskolan och P.A.R.T.S. i Bryssel. Ofta undervisar han en kamsportsbaserad klass som anpassats för dansare hos bland andra DOCH och Cullbergbaletten.
Robin är även aktiv medlem i MÄN (fd. Män för jämställdhet) som arbetar med att förändra destruktiva mansbilder och beteenden.

Afra Hosseini, suppleant

Afra Hosseini är dansare, koreograf, danspedagog och arrangör av battle och jams. Hon vidareutbildar sig på DOCH men har även tidigare gått Åsa folkhögskola. Hon undervisar på Botkyrka kulturskola, anordnar Battle of Botkyrka, är danscoach på Kulturhusets streetverksamhet Megashop, och är dansare i föreställningar som The hiphop symphony och Say my name (say my name). 

 

 


 

Julia Sundberg, suppleant

 

 


 

 

Till valberedningen utsågs: Josefine Alfredsson, Claire Parsons  och Anna Grip.