Organisation och stadgar

Danscentrum Stockholm är en ideell förening och grundades 1971. 1 januari 2004 bytte organisationen namn från Danscentrum till Danscentrum Stockholm och riksfunktionen övertogs av Danscentrum (tidigare Danscentrum Sverige).

Danscentrum Stockholm har Mellansverige som upptagningsområde: Dalarna, Gävleborg, Uppsala, Stockholm, Västmanland, Sörmland, Örebro, Värmland, Östergötland och Gotland. Flertalet utövare och medlemmar är dock verksamma i stockholmsområdet.

Medlemmarna är i huvudsak frilansande dansare och koreografer men även verksamma inom nycirkus, mim och performance finns representerade. Föreningens syfte är att verka för den professionella samtida danskonsten, att förbättra danskonstnärernas villkor och dansens infrastruktur.

Danscentrum Stockholms kontor och studior ligger på Jungfrugatan 7 B på Östermalm i Stockholm. Medlemmar har tillgång till studior för repetition, produktionsservice och rådgivning, kurser och workshops samt förmedling av produktioner och projekt. Danscentrum Stockholm arrangerar även daglig träning i nutida teknik. Varje år arrangerar vi även Dansmässan.

Stadgar Danscentrum Stockholm

Årsmöteshandlingar 2021

Årsmötesprotokoll
Årsredovisning
Beslutad budget