Boka studio Online

Vi inför nu online bokning av våra studios.

Det innebära att du som medlem nu kan logga in och boka löpande tider direkt. Inför varje höst- och vårsäsong görs de stora fasta bokningarna. När dessa är lagda kan man boka studiorna löpande under säsongen.

För att boka studiotid behöver du vara registrerad användare. Du som är medlem har fått inloggningsuppgifter i samband med ditt medlemskap hos oss. Saknar du  inloggninguppgifter så skicka ett mail till info@dcsthlm.se så lägger vi in dig.

För dig som inte är medlem i Danscentrum Stockholm men återkommande vill boka studiotid, skicka ett mail och ansök om tillgång till vårt bokningsystem. Skriv till info@dcsthlm.se

Här till höger ser du en funktionen för att boka studion, Boka.se. För att se kalendern i en större vy klicka på  i funktionens rubrikfält.

Genom att använda vår bokningsfunktion accepterar du som bokar att följa nedanstående bokningsregler.

Bokningsregler

Löpande bokning kan avbokas 14 dagar innan respektive tid.

Juridiska medlemmar som bokar sammanhängande repetitionstid har prioritet. De medlemmar/externa som bokar enstaka strötimmar förbehåller sig kansliet rätten att ändra på/flytta ifall de stör med en längre sammanhängande repetitionstid. Kurser kan hållas i mån av plats.

Du som hyr studion är ansvarig för:

 • att studion är tom efter varje hyrespass. Ingen rekvisita, scenografi eller personliga tillhörigheter lämnas kvar.
 • att det inte står disk i omklädningsrum eller studio och att disken blir diskad.
 • att golvet förblir i gott skick, vilket innebär att inte använda skor/rekvisita som kan åstadkomma skador. Vid
  tejpning av scenytan används tejp som är lämplig för dansmatta och tas bort efter repetitionen.
 • att vid eventuella skador som uppstår betalas självrisken av hyresgästen. Om skadorna inte täcks av försäkringen eller om reparationskostnaderna understiger självrisken betalas reparationen av hyresgästen.
 • att det är förbjudet att tända eld (ljus, rökelse etc.) samt respektera att studion är rök och djurfri p g a allergier
 • att hålla en rimlig ljudnivå (se markering på stereon) av hänsyn till fastighetens övriga hyresgäster och det är inte tillåtet att spela på trummor i lokalen utan tillstånd från kansliet.
 • att aldrig lämna entrédörren öppen och obevakad samt se till att dörren är låst efter avslutat hyrespass, detta gäller även om man inte är den sista som är inbokad för dagen.
 • att inte släppa in obekanta eller låta dem vänta på någon koreograf, kursledare mm.
 • att kursledare ansvarar för sina kursdeltagare.
 • att ansvara för att lösa ut portkod till studion i god tid innan hyrespass. Kontakta kansliet i god tid innan tid hyrestid.
 • att det finns två möjliga nödutgångar i händelse av brand. När du arbetar i lokalen se aktuell brandinformation i lokalen.
 • att vid eventuell evakuering av lokalen p g a renovering eller dyl. avsäger sig Danscentrum Stockholm ansvaret att förse hyresgästerna med motsvarande lokal på annat ställe.

Danscentrum Stockholm har rätt att avbryta bokningrätten om hyresgästen inte uppfyller ovanstående.

Om vår studio 2023

C/O ABF (Sveavägen 41, Stockholm)

Från årsskiftet 2023 har vi tillgång till och erbjuder medlemmar att boka en studio i ABFs lokaler på Sveavägen 41. Detta är endast ett alternativ för våra medlemmar (ej extern bokning).

Studion kallas Teater- och dansrummet (102 m²). Den är utrustad med ljudanläggning, sviktande dansgolv med dansmatta, speglar som går att täcka för och ligger precis i anslutning till omklädningsrum, dusch och wc.

-> C/O ABF – Teater- och dansrummet
Repetition: 200 kr/tim
Workshop mm: 350 kr/tim

För mer info

Danscentrum Stockholms lokaler är tyvärr inte fullständigt tillgänglighetsanpassade.

Kontakta kansliet: info@dcsthlm.se