Boka studio Online

Vi inför nu online bokning av våra studios.

Det innebära att du som medlem nu kan logga in och boka löpande tider direkt. Inför varje höst- och vårsäsong görs de stora fasta bokningarna. När dessa är lagda kan man boka studiorna löpande under säsongen.

För att boka studiotid behöver du vara registrerad användare. Du som är medlem har fått inloggningsuppgifter i samband med ditt medlemskap hos oss. Saknar du  inloggninguppgifter så skicka ett mail till info@dcsthlm.se så lägger vi in dig.

För dig som inte är medlem i Danscentrum Stockholm men återkommande vill boka studiotid, skicka ett mail och ansök om tillgång till vårt bokningsystem. Skriv till info@dcsthlm.se

Här till höger ser du en funktionen för att boka studion, Boka.se. För att se kalendern i en större vy klicka på  i funktionens rubrikfält.

Genom att använda vår bokningsfunktion accepterar du som bokar att följa nedanstående bokningsregler.

Bokningsregler

Löpande bokning kan avbokas 14 dagar innan respektive tid.
Kurser kan hållas vardagar 18-22, lördag och söndag 7-22. I undantagsfall kan workshops och kortare kurser få förekomma på andra tider i överenskommelse med med kansliet.
De medlemmar/externa som bokar enstaka strötimmar förbehåller sig kansliet rätten att ändra på/flytta i fall de stör med en längre sammanhängande repetitionstid.

Du som hyr studion är ansvarig för:

 • att studion är tom efter varje hyrespass. Ingen rekvisita, scenografi eller personliga tillhörigheter lämnas kvar.
 • att det inte står disk i omklädningsrum eller studio och att disken blir diskad.
 • att golvet förblir i gott skick, vilket innebär att inte använda skor/rekvisita som kan åstadkomma skador. Vid
  tejpning av scenytan används tejp som är lämplig för dansmatta och tas bort efter repetitionen.
 • att vid eventuella skador som uppstår betalas självrisken av hyresgästen. Om skadorna inte täcks av försäkringen eller om reparationskostnaderna understiger självrisken betalas reparationen av hyresgästen.
 • att det är förbjudet att tända eld (ljus, rökelse etc.) samt respektera att studion är rök och djurfri p g a allergier
 • att hålla en rimlig ljudnivå (se markering på stereon) av hänsyn till fastighetens övriga hyresgäster och det är inte tillåtet att spela på trummor i lokalen utan tillstånd från kansliet.
 • att aldrig lämna ytterdörren mot gatan öppen och obevakad samt se till att dörren är låst efter avslutat hyrespass, detta gäller även om man inte är den sista som är inbokad för dagen.
 • att inte släppa in obekanta eller låta dem vänta på någon koreograf, kursledare mm.
 • att kursledare ansvarar för sina kursdeltagare.
 • att ansvara för att lösa ut en nyckel och portkod till studion i god tid innan hyrespass. Nyckel hämtas på kansliet under ordinarie öppettid.
 • att det alltid finns två möjliga upplåsta utgångar i händelse av brand. När man använder stora studion måste man försäkra sig om att även lilla studions polislås är öppen och vice versa. Naturligtvis ska man försäkra sig om att låsa polislåset i båda studiorna efter att man kollat att ingen annan är kvar när man är klar att lämna lokalen. Det är alltid hyresgästen som är först in som ansvarar att låsa upp polislåsen i båda entréerna och alltid hyresgästen som är sist ut som ansvarar att låsa polislåsen i båda entréerna.
 • att vid eventuell evakuering av lokalen p g a renovering eller dyl. avsäger sig Danscentrum Stockholm ansvaret att förse hyresgästerna med motsvarande lokal på annat ställe.

Danscentrum Stockholm har rätt att avbryta bokningrätten om hyresgästen inte uppfyller ovanstående.

Om våra studior!

C/O Dansens Hus (Wallingatan 19)

Sedan årskiftet 2020 har vi tillgång till att erbjuda medlemmar att boka studio i Dansens Hus lokaler på Wallingatan 19. Detta är endast ett alternativ för våra medlemmar (ej extern bokning).

Dansklotet (Wallingatan 19) är Dansens Hus repetitionslokaler. De består av en stor dansstudio (12×18 m) samt en mindre studio (12×10,5 m). Båda är utrustade med speglar och cd-spelare.

Dansklotet används dagligen för gästspel och repetitioner men erbjuder även plats för Danscentrum Stockholms medlemmar.

-> C/O Dansens Hus – Mellanstudio
Repetition: 100kr/tim
Workshop mm: 250kr/tim (300 kr hösten 2020)

-> C/O Dansens Hus – Stora Studion
Repetition: 200kr/tim
Workshop mm: 350kr/tim

Kostnad för extern bokning

Enligt överenskommelse med Danscentrum Stockholm.

För mer info

Danscentrum Stockholms lokaler är tyvärr inte fullständigt tillgänglighetsanpassade.

Kontakta kansliet: info@dcsthlm.se