DC PUBLIK: Gala Dance Bergslagen presents ”Jaguaren”

DC PUBLIK: Gala Dance Bergslagen presents ”Jaguaren”

NÄR? Onsdag 24 maj 2023, 13:00-14:00
VAR? Gula Villan, Järna

Om JAGUAREN
Dansföreställningen Jaguaren är baserad på den välkända barnboken med samma namn av Ulf Stark och Anna Höglund. I föreställningen möter vi den lille pojken Elmer som förvandlas till en modig jaguar. Han drömmer om spännande äventyr. Han möter en farlig hund som heter Prins och elaka människor som tycker om päls, men också om en snäll katt som heter Ellinor. Elmer och Ellinor blir bästa vänner och upptäcker storstadsdjungeln tillsammans.

Föreställningen vänder sig till barn från fem år och spelas som skolföreställning. Denna föreställning ingår i Skapande skola samt i Örebro läns utbudskatalog Kulturkraft – för varenda unge! Samt fler utbudskataloger.

Koreograf Ellinor Ljungkvist
Medverkande på scen Ida Hellsten & Ellinor Ljungkvist
Musik: Mikael Karlsson
Kostym: Lotta Persdotter Andersson

Produktion- och turnéstöd av ZebraResidens Stockholm, Askersunds kulturhus Sjöängen, Region Örebro län och Kulturrådet.Tack till Kulturkraft – för varenda unge! och Örebro läns alla kommuner för skapande skola, Askersunds kulturhus Sjöängen, Frövifors Pappersbruk museum, ZebraDans Stockholm samt DansPlats Skog Gävleborg för visningar och publikutveckling.

Om Ellinor Ljungkvist:
Koreografen Ellinor Ljungkvist driver Gala Dance Bergslagen och etableringen av dansensemblen Rosea Dans med stöd av Region Örebro län, Askersunds kulturhus Sjöängen och Kulturådet. Hon är utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter-University Centre for Dance Berlin och Master i koreografi på Dans- och cirkushögskolan i Stockholm. Ellinor är stipendiat av Studienstiftung de deutschen volkes Tyskland, SrD – Samrådet för regional dansutveckling Sverige, Adolf Lindgren och Örebro läns kulturstipendium.Ellinors konstnärliga arbete omfamnar samtida dans och performancekonst i en kulturpolitisk kontext. De sceniska verken bär på en underliggande humoristisk ton och färgglad estetik. De framförs genom noggrann planerad koreografi och har ett tydligt narrativ som liknar storytelling. Varje verk berör något kritiskt och referenser inom konst- och danshistoria återges genom dansen, musiken och kostymerna.

OM DC Sthlm – PUBLIK
DC Sthlm – PUBLIK är ett koncept som syftar till att lyfta fram våra medlemmars konstnärliga praktiker genom att visa föreställningar och arrangera samtal. Under kommande år är DC Sthlm utan egna lokaler och huserar c/o och dyker upp på olika platser runt om i staden. 
DC Sthlm – PUBLIK stöds från Stockholm stad och Region Stockholm.