INSTÄLLD! WORKSHOP: Mohamed Toukabri

INSTÄLLD! WORKSHOP: Mohamed Toukabri

5-6 december 2022, Dansklotet, Wallingatan 19
A workshop in collaboration between Dansalliansen, Danscentrum Stockholm och Dansens hus

Ett möte med koreografen och dansaren Mohamed Toukabri i samband med hans föreställning The Power (of) The Fragile som spelas på Elverket 1-2 december.The Power (of) The Fragile är en samling bilder, reflektioner över hur relationen mellan mor och son kan se ut, över vad det innebär att vara hemma och att åka bort. Det är en föreställning om rörelse, om kroppar och människor, om vikt och vad det innebär att bära vikt, om att vara tillsammans och att vara isär.

Mötet i studion med det svenska danskollektivet blir ett otvunget möte på golvet. Där Muhamed kommer dela med sig av sin erfarenhet som dansare och koreograf.

Mötet görs möjligt genom ett samarbete mellan Dansalliansen, Dansenshus och Danscentrum Stockholm
Född i Tunis, Tunisien började Mohamed Toukabri dansa breakdance vid 12 års ålder. 2008 blev han antagen till P.A.R.T.S. dansskola i Bryssel. Han har samarbetat med Sidi Larbi Cherkaoui och Damien Jalet och var medlem i Needcompany (2013-2018). Hans första egenutvecklade verk ”The Upside Down Man” presenterades på Beursschouwburg 2019. Verket har turnerat i Belgien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Schweiz, Sverige och Österrike. Den valdes ut till Het Teaterfestival 2019 som en del av kategorin #NewYoung. The Power (of) The Fragile är Toukabris andra egna verk som koreograf.

Foto: Christian Tandberg/Dansens Hus Oslo

Ansök