Workshop – Helena Franzén

Workshop – Helena Franzén

MASTER CLASS

12 – 14 October 2020, kl 12:30-16:00
Danscentrum Stockholm, Jungfrugatan 7b

En Master Classen i samarbete mellan Dansalliansen och Danscentrum Stockholm med den dansande koreografen Helena Franzén som tillbringar många timmar i studion för att utforska nytt rörelsematerial.

Helena firade 30 år som verksam dansare och koreograf med sin utställning Mitt dansande liv på Dansmuseet i Stockholm som ägde rum vintern/ våren 2020. 

Nu ger hon Master Class på Danscentrum i Stockholm 12-14/10 där dansare får möjlighet att djupdyka i hennes rörelseuniversum. Spår av äldre verk från 90- talet och framåt kommer att dyka upp.

Det blir en ”Franzén deluxe” med extra av allt av hennes danshistoria då och nu!

Helena Franzén är en dansande koreograf som tillbringar många timmar i studion för att utforska nytt rörelsematerial. I samspelet med dansarna, deras olika sätt att möta och tolka rörelserna förändras och fördjupas materialet. Djup förtrogenhet med det givna materialet paras med dansarnas egenart. Relationen musik och rörelse är fundamental i Helena Franzéns koreografiska arbete. Tillsammans med musikern/kompositören Jukka Rintamäki har hon skapat närmare tio verk. Verk som genomsyras av ett gemensamt dramaturgiskt tänkande där musik och rörelse skapar intrikata och komplexa möten. Musiken och dansen ges likvärdig plats. Jukka Rintamäkis elektroakustiska musik ger ett audiovisuellt rum för dansare och åskådare att mötas i. Ett rum där det emotionella och associativa upplevandet får ta plats.

ANSÖKAN GÖRS HÄR