Workshop – Alma Söderberg

Workshop – Alma Söderberg

MÖTE MED KOREOGRAF

26 – 28 Oktober 2020, kl 13:00-17:00
Danscentrum Stockholm, Jungfrugatan 7b

Alma Söderberg är koreograf och artist som arbetar med både musik och dans. Hon använder sin röst och kropp för att spela på utrymmena emellan som om det var ett instrument.

Alma Söderberg är född och uppvuxen i Malmö. Hon studerade på Kungliga Svenska Balettskolan innan hon lämnade Sverige för Sevilla och Escuela de Danza de Matilde Coral för att studera flamenco. Alma Söderberg har sedan dess studerat i Stockholm, Paris, Madrid, Amsterdam och Bryssel och tog examen i koreografi vid SNDO i Amsterdam 2011. De senaste åren har hon varit baserad i Bryssel och turnerat sina verk på de främsta scenerna och de viktigaste festivalerna över hela Europa. Hennes arbete kännetecknas av en stark och tydlig koppling mellan dans, musik och röst. Ljud och rörelse är alltid tätt sammanflätade och en undersökning av dessa uttryck är en kontinuerlig del av Alma Söderbergs konstnärskap. 

En workshop i samarbete mellan Dansalliansen och Danscentrum Stockholm

Alma Söderberg is a choreographer and performer that works with music and dance. She uses her voice and body to play space as if it was an instrument

Her ongoing research deals with how we listen as we look; the relation between the ear and the eye. She has grounded her practice in a number of solo performances in which she developed an idiorhythmic way of creating. In the two ongoing music projects wowawiwa and John the Houseband, she has worked in collaboration with the other artists Anja Muller, Dennis Deter, Hendrik Willekens, Roger Sala Reyner and Melkorka Sigridur Magnusdottir. In all her works she collaborates closely with the sound artist Hendrik Willekens. Alma Söderberg is currentlly an associated artist at Cullberg. She has won the Thalia Prize and has been granted the Cullberg scholarship. 

FÖRANMÄLAN GÖR HÄR

https://almasoderberg.se/

A workshop in collaboration between Dansalliansen and Danscentrum Stockholm