FREDAGS GAGA

FREDAGS GAGA

GAGA @ Jungfrugatan 10:00-11:15 // Weeks 34-38 (37 @ Dansens Hus) 
OBS! Föranmälan behöver göras varje vecka pga begränsat antal deltagare.
Föranmälan för aktuell vecka hittar du här.

Se detaljerat schema och tider på www.dagligtraning.se

I samarbete med Dansalliansen erbjuds GAGA klasser på Jungfrugatan 7b under fredagar vecka 34-38, hösten 2021. (V.37 är lokalen Dansens Hus klotet)

Under dessa utmanande tider när många projekt, turnéer och arbetstillfällen inom danssektorn har ställts in eller skjutits på framtiden, ser Dansalliansen och Danscentrum Stockholm behovet av att tillsammans stödja dansare och danskonstnärer i att upprätthålla och fördjupa sin träning.

Vi är därför mycket glada över att gemensamt med ilDance och Gaga-lärarna Emma Rozgoni och Lee Brummer kunna erbjuda extra Gaga/dancer klasser i Stockholm för professionella dansare en gång i veckan (fredagar) under veckorna 34-38.

Vi följer rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och anpassar upplägg och deltagarantal inför varje ny aktivitet.  Vi kan därför behöva begränsa antalet deltagare per träningstillfälle. Mer information om detta kommer ske löpande på här.

På Danscentrum gäller följande:

  • Kom ombytt
  • Ta med egen handduk så att du kan torka av ansiktet utan att behöva komma i kontakt med slemhinnor som via mun, näsa och ögon
  • Uppehåll er inte i foajén då det lätt blir trångt där
  • Max 2 personer i omklädningsrummet åt gången
  • Håll 2 meters avstånd till alla hela tiden
  • Tvätta händerna 30 sekunder med tvål innan och efter klass
  • Duscha helst inte hos oss

Gaga är det rörelsespråk som utvecklats av Ohad Naharin under många år, parallellt med hans arbete som koreograf och konstnärlig ledare (1990-2018) av Batsheva Dance Company. Gaga ger en ram för att upptäcka och stärka kroppen med flexibilitet, uthållighet, smidighet och koordination och samtidigt stimulera alla sinnena och fantasin.

Gaga / dancers klasser fördjupar dansarens medvetenhet om fysiska förnimmelser, genom att utöka sina möjligheter av tillgängliga rörelsealternativ, förbättra sin förmåga att nyansera energi och använda sin explosiva kraft, och berika rörelsekvaliteten med ett brett utbud av olika texturer. Under klasserna guidas dansaren av läraren för att introducera nya rörelseutmaningar, där läraren uppmanar deltagarna att våga besöka mer okända platser för att kanske upptäcka nya möjligheter till rörelse i kroppen.

Photo: Ascaf

Lee Brummer is an independent choreographer, international guest teacher and educator as well as the co Founder and Associate Director of Gothenburg based dance company, ilDance.

As a performer she danced with the Bat Dor Dance Company (Israel), The Emanuel Gat Dance Company (Israel) and with various independent choreographers across Europe. She has worked as choreographer’s assistant in a variety of dance productions and musicals in Sweden and abroad. Brummer completed her BA-Dance and teaching degree at The Jerusalem Academy of Music & Dance and has studied psychology, theatre and pilates alongside her career as a dancer and choreographer.

Over the years Brummer has been teaching and working with companies such as: DV8, Australian Dance Theatre, Sydney Dance Company, National Dance Company Wales, The Israeli Ballet and Norrdans to name a few. Additionally she has been guest teaching open professional classes and at universities and schools worldwide and workings as a mentor for young and emerging artists. Brummer has been choreographing her own work within different structures since 2010. Today her teaching practise is composed of anatomical and physical exploration which is dedicated to discovering ones individuality, originality and capacity within their own body. 

Brummer teaches ballet, contemporary, pilates and the Gaga Movement language. In her choreographic practise, text and spoken word have become extremely influential both within the process and in the final version of the work on stage. Additionally, Brummer has worked as a producer, project manager and facilitator of various artistic projects and events within Sweden and internationally.

Emma Rozgoni was born in Sweden and holds her BA degree in dance from the National Academy of Arts, Oslo. After years of researching Gaga, with Ohad Naharin and the Batsheva Dance Company, freelancing and performing in Amsterdam and Israel, and a year at the Gaga Teacher Program, Emma became a certified teacher of the movement language in 2012. Emma’s teaching resume includes GöteborgsOperans Danskompani, Cullbergbaletten, Carte Blanche Dance Company, Skånes Dance Theatre, Iceland University of the Arts, Dans- and Teateralliansen among others. Emma is also co-manager and initiator of ‘Metamorphosis- Improvisation and Movement Research Festival.’ in Ytterjärna, Sweden.