Covid-19, våra egna lokaler och den nya pandemilagen.

Covid-19, våra egna lokaler och den nya pandemilagen.

# Vad gäller i våra egna lokaler?

10 Januari 2021: Nya pandemilagen och DC STHLM’s studios!

DC STHLM regleras av pandemilagen gällande föreningslokaler och det kommer nu att bli förbjudet att vistas fler personer i lokalerna än vad lagförslaget anger max 8 personer (sen 10 januari gäller 8 personer).

DC Sthlm följer FHM rekommendationer och har redan begränsat maxantal till 8 personer sen i november. Nu är detta reglerat juridiskt och organisationer som inte följer lagen kan få vite. Det är mycket viktigt att alla som vistas i våra lokaler följer informationen löpande så att vi tillsammans kan minska smittspridningen, rådande lagar och restriktioner måste absolut följas.

Du som behöver avboka studiotid pga denna nya lagstiftning kontakta info@dcsthlm.se 

ALLMÄNT:

Angående Coronaviruset och verksamheten i DC Sthlms dansstudios

Nu behövs gemensamt ansvar kring att ta hand om varandra med anledning av COVID-19.

DC Sthlm följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi ber att alla ni som bedriver verksamhet i våra studios tar ansvar för att meddela era deltagare om vad som gäller. Folkhälsomyndighetens riktlinjer hittar du här. 

På uppmaning av Folkhälsomyndigheten ber vi att den deltagare eller kursledare som känner sig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska försöka låta bli att träffa andra människor. Det gäller även den som bara känner sig lite sjuk. Den ska inte gå till jobbet eller skolan eller andra aktiviteter för att undvika att smitta andra.

För dig som rest utomlands och besökt något av de länder där smittrisken bedöms som hög ber vi dig att stanna hemma i minst 2 veckor för att säkra att du är frisk.

För att hålla virussjukdomar borta generellt rekommenderas:

1. Tvätta händerna ofta och noggrant och peta dig inte i ansiktet.

2. Hosta och nysa i armvecket.

3. Var extra noga med att rengöra maskiner och redskap efter dig.

4. Om du känner dig det minsta krasslig, gå hem och ta hand om dig. 

Samma riktlinjer gäller även för våra coacher och samtliga medlemmar.