Sverige runt – är det möjligt för det fria dansfältet? Turnera mera, spela mera- hur gör vi? Vem vill ha oss? 

Sverige runt – är det möjligt för det fria dansfältet? Turnera mera, spela mera- hur gör vi? Vem vill ha oss? 

6 november SITE 13.15-14.45
Mårbackagatan 11
(T) Farsta
(J) Farsta Strand

“Pengar läggs oftast på produktion och när föreställningen är klar finns det inte ekonomi som svarar upp mot turnékostnaderna, varken hos arrangör eller konstnär. Men problemet ligger alltså inte bara där. 

Förutom billiga ska vi också vara kändisar. När dessa kriterier slängs i mitt ansikte blir det tydligt att det egentligen bara finns en institution som har alla rätt och det är… Netflix. Skoja, jag menar såklart Riksteatern! (Obs, älskar både Netflix och Riksteatern)”. – Nadja Hjorton, koreograf

  • Mia Larsson (Danschef Riksteatern)
  • Anna af Sillén de Mesquita  (från konstnärs duon Quarto)
  • Monica Christensen Luotsinen  (Handläggare Scenkonst Dans på Kulturrådet)