Kom och jobba med oss!

Kom och jobba med oss!

Utlysning av tjänst Danscentrum Stockholm

Projektledare/kommunikatör till Danscentrum Stockholm
Danscentrum Stockholm arbetar med att stärka villkoren för den samtida danskonsten och för professionella dansare och koreografer. Detta gör vi genom arbetsförmedlande insatser, kompetensutveckling, uthyrning av lokal för träning och publika arrangemang, samt kulturpolitisk opinionsbildning. Nu söker vi en projektledare/kommunikatör på deltid till vårt kansli.

Innehåll och arbetsuppgifter
Vi söker dig som har kunskap och förståelse om det samtida dans- och koreografifältet. Du bör ha stor erfarenhet av att driva och genomföra projekt och att ha arbetat med extern kommunikation kring dessa.

En viktig del av arbetet är att ansvara för kommunikation kring Danscentrum Stockholms uppdrag, våra olika projekt och vår verksamhet, men också att tydliggöra Danscentrum Stockholm som plattform. Det handlar både om intern kommunikation till föreningens egna medlemmar och extern kommunikation till olika aktörer och målgrupper.

Danscentrum Stockholm söker dig som är nyfiken på att hitta nya vägar och vill jobba i en rörlig förening med stor potential för nya initiativ utifrån medlemmarnas och dansfältets behov.

Du tar egna initiativ, kommunicerar väl i text och bild och har god vana av digital kommunikation. Du blir en viktig del av Danscentrum Stockholm och stödjer verksamhetsledaren i att driva det kreativa, kommunikativa och administrativa arbetet framåt.

Kvalifikationer
Jobbet som projektledare/kommunikatör på Danscentrum Stockholm är flexibelt och självständigt. Det sker i en kreativ miljö tillsammans med utövande medlemmar, koreografer och dansare. Vi ser därför positivt på om du har vana från att arbeta i medlemsorganisation eller ideell organisation, men framförallt att du har kunskap om dans- och koreografibranschen.

För att trivas i rollen hos oss bör du gilla att göra saker från idé till färdigt resultat och att verka i en händelserik miljö med tidvis högt tempo. Som person är du ansvarstagande och driven, är van vid att jobba både självständigt och i team. Du har förmåga att prioritera och hantera flera uppgifter samtidigt och är resultatinriktad och har en proaktiv attityd och delar med dig av din kunskap.

Då vi är ett litet team är det viktigt att även prestigelöst kunna bistå med andra delar som rör verksamheten i både det stora och lilla.

Arbetsuppgifter:

 • Du projektleder och utvecklar Danscentrum Stockholms daglig träning, workshops och publika verksamhet.
 • Du kommunicerar Danscentrum Stockholms verksamhet internt och externt, genom genom befintliga kanaler och de som du själv utvecklar.
 • Du har visst budgetansvar och utför administrativt arbete.
 • Du upprätthåller, samverkar och vidareutvecklar nätverk som är relevanta för Danscentrum Stockholm.
 • Du representerar och företräder Danscentrum Stockholm i olika av verksamhetsledaren angivna sammanhang.

Vi söker dig som:

 • Har utbildning i projektledning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Flerårig arbetserfarenhet och god kännedom om dans- och koreografifältet.
 • Erfarenhet av kommunikatörsuppgifter.
 • Förmåga att uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.
 • Erfarenhet av att arbeta självständigt och kunna ta ansvar för processer från början till slut.
 • God erfarenhet av att jobba i officeprogrammen.

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete med InDesign och Photoshop.
 • Erfarenhet av arbete med sociala mediekampanjer, på professionell nivå.
 • Tekniskt intresse och kunskap.

Omfattning
Detta är en deltidstjänst om 50 %, med möjlighet till utökning.

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med start 1 september eller enligt överenskommelse. Danscentrum Stockholm tillämpar kollektivavtal.

Placering
Tjänsten är placerad i Stockholm.

Lön
Enligt överenskommelse.

Upplysningar
För mer information om tjänsten vänligen kontakta verksamhetsledare, Tove Dahlblom 076-837 49 24.

Ansökan
Välkommen att söka med skriftlig ansökan, CV och personligt brev så snart som möjligt, men senast oss tillhanda 2019-05-27. Mejla till mejladressen: info@dcsthlm.se

Vi kommer att intervjua kandidater löpande.

Danscentrum Stockholm är en organisation för professionella utövare inom det samtida expanderande dans- och koreografifältet, med plats för olika kompetenser, perspektiv och kreativitet. Danscentrum Stockholm vill verka för att det samtida dans- och koreografifältets framtid genom att bidra till att olika uttryck, erfarenheter och perspektiv tar plats. Därför värdesätter vi en bredd i deltagande och perspektiv och välkomnar särskilt sökande som kompletterar vår organisation med avseende etnisk kulturell mångfald. Eftersom vi är en liten organisation så kommer vi att lägga en stor vikt vid personlig lämplighet, framförallt på förmågan att samarbeta.

Välkommen med din ansökan!

Om Danscentrum Stockholm
Danscentrum Stockholm är en centrumbildning som förenar professionella frilansande dansare och koreografer i Stockholm, Gotland och Mellansverige. Vårt mål är att verka för den professionella samtida danskonsten, att förbättra danskonstnärernas villkor och dansens infrastruktur. Medlemmar har tillgång till studior för repetition, produktionsservice och rådgivning, kurser och workshops samt förmedling av produktioner och projekt. Danscentrum Stockholm arrangerar även daglig träning i nutida teknik.

Läs mer om oss på www.danscentrumstockholm.se