19 okt: Mötesplats Dans 2018

19 okt: Mötesplats Dans 2018

Mötesplats Dans

En mötesplats för professionella dansare och koreografer i Stockholm 19 oktober 2018.

Ett unikt tillfälle för dig som dansare, att anmäla intresse till att träffa och utbyta erfarenheter med ett antal koreografer.

Begränsat antal deltagare – 20 dansare kommer efter urval erbjudas att delta.

I årets upplaga av mötesplatsen fokuseras på att de antagna dansarna får möjlighet att möta 6 koreografer i en arbetssituation vanlig för professionella utövare inom fältet: en workshop. Utöver workshopen kommer det även att finnas tillfälle för samtal och diskussion som ytterligare ett steg att fördjupa mötet så att dansare och koreografer på ett mer avslappnat sätt kan bilda sig en rättvisare bild av varandra. Ett möte som är strukturerat som en spännande och innehållsrik arbetsdag där även möjlighet att återuppta gamla och/eller knyta nya kontakter ges.

Innehållet i workshopen har arbetats fram av Rasmus Ölme i samarbete med koreograferna: Björn Säfsten, Eleanor Bauer, Caroline Byström, Robin Dingemans och Nadja Hjorton. Samtliga deltagande koreografer av årets Mötesplats är aktivt verksamma utövare och erhåller statliga medel för att driva danskonstnärliga projekt.

Med reservation för eventuella förändringar.

Plats: Danscentrums lokaler på Jungfrugatan 7 B i Stockholm.

Du som är intresserad anmäler dig via e-post med motiveringsbrev och bifogat CV, senast fredagen den 26 september 2018 till:

carina.lindberg@arbetsformedlingen.se

Besked om du blir erbjuden att delta eller inte, ges under vecka 40.

Om du blir uttagen och är inskriven på Arbetsförmedlingen Kultur Media samt kommer från annan ort än Stockholm, finns det möjlighet via den Kulturarbetsförmedling du är inskriven på att få hjälp med resa.

Ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen Kultur Media, Danscentrum Stockholm och Teaterförbundet.

Foto: Håkan Jelk