2 nov: DCIntro

2 nov: DCIntro

dcintro-collage

DCIntro

2 november 2016 kl. 18.30-20.30.

Välkommen till en ny DCIntrokväll på Danscentrum Stockholm – Fri entré!

Under kvällen presenteras 4­ koreografier. Efteråt bjuds publiken in till ett samtal som leds av Anna Grip. Konstnärerna berättar om den egna kreativa processen och där får du som publik ­ möjlighet att ställa frågor och delge dina tankar – samtala.

DCIntro ska verka som en utforskande plattform för dansområdet där dansare och koreografer har möjlighet att testa idéer, få feedback på sitt arbete, knyta kontakter med andra verksamma aktörer och även möta potentiella arbetsgivare och medarbetare. DCIntro erbjuder en öppen mötes- och visningsplats för branschens verksamma och medlemmarnas konstnärliga behov som inte grundas på ett konstnärligt urval eller fast format. DCIntro skapas och utformas av de medverkande och det som presenteras­ äger rum i Danscentrum Stockholms stora studio.

För mer information kontakta Babis Harall, info@danscentrum.se.

Kvällens program


tiden

Foto: Lisa Cowling

Tiden

Ca 10 min

Av och med Helena Spets och Rebecca Björling.
En betraktelse av tiden ur olika perspektiv; naturvetenskapligt och filosofiskt, universellt och personligt, statistiskt och emotionellt. Två karaktärer från olika tider möts och blir en. Föreställningen börjar i naturvetenskapliga och filosofiska betraktelser om tid och rum, och landar sedan i arbetet på tidsorteringscentralen. Där tiden sorteras och bedöms, skapas och fördelas. Krasst arbete på centralen varvas med tidsfantasier i bild, dans och text. Föreställningen som börjat mer allmänt blir mer personlig, och karaktärernas liv och upplevelser smälter samman.

Vi befinner oss i början av skapandeprocessen. Den färdiga föreställningens längd bedöms till ca 40 min, men vi siktar på att visa mellan 5-10 min på Danscentrum. I den färdiga föreställningen kommer vi att använda oss av bild, scenografi och ljussättning som en väsentlig del av föreställningen men för detta tillfälle kommer vi att välja ut scener som kan anpassas till Danscentrums lokaler.

Helena och jag har väldigt olika dansbakgrund och har koreograferat i olika stilar. Att medverka i DCIntro kväll är en möjlighet för oss att utveckla vårt samarbete och forma ett gemensamt koreografiskt språk.

 


sannklangKodaly

Av och med Sannklang
Ca 10 min

Kodaly är en trio, ett samarbete mellan två musiker och en dansare. Vi arbetar tillsammans, lyssnar, ser och inspireras av varandra. Jag har fått lära mig mycket om musik och musikerna har fått lära sig mycket om dans. Det är ett nytt och spännande sätt för oss alla tre att arbeta på. Vi har undersökt hur musiken kan anpassa sig efter rörelser och hur rörelserna kan anpassa sig efter musiken. Vissa stunder är det dansen som styr, andra musiken.

Musiken är Duet för violin och Cello av Zoltan Kodaly. Det är ett väldigt komplicerat musikstycke vilket gör det intressant och utmanade att sammanfoga med dans.

Själva stycket är en resa genom livet, ett sökande. Ett sökande efter hur man tar sig framåt, stannar upp, fortsätter och finner sin väg.

Medlemmar:
Tove Klang: dans
Sanna Andersson: Cello
Boel Klang: Fiol

 


onÖN – ett videoverk

Ca 6-10 min

ÖN är en labyrintisk färd av kroppslig närvaro, där olika utsnitt av dansarens kropp smälter samman med natur och tystnad genom ljus och mörker.

Filmen är den sista delen i en triptyk av tre fristående video verk som är inspelad på Svanö, en ö i Ångermanälven där koreografen är född. Dansen skapar en resa genom de olika videoverken genom att pågå i periferin i första delen till att nästan ha suddats ut i den andra delen till en ständig närvaro här i sista delen ÖN.

Film, redigering, dans och live-framträdande: Ulrika Wedin

 


weldco2016dh

Foto: Anita Emthén

Daily Class as a Collective Practice

Ca 20 min

We want to explore the concept of daily class as a collective practice. How can we, through proposing different tasks one after the other, compose a whole that has multiple voices? What happens when the choreography of a class is presented to a public? We are going to practice togetherness by dancing next to each other, without having to neither compromise nor agree. The meetings, the interactions, the exchanges, the tastes and the styles will be the material of the work.

We are eight performers that are all part of the WELD Company:  Andrea Svensson, Disa Krosness, Noah Hellwig, Sybrig Dokter, Pavle Heidler, Anna Westberg, Josefine Larson Olin, Elias Girod