13 sept: Kathakdans – Mitul Sengupta

13 sept: Kathakdans – Mitul Sengupta


13 sept kl 19.oo
Pris: 100 kr. Student 50 kr.
Boka biljett via info@danscentrum.se

Unik chans att få se en intressant och begåvad dansös. Mituls repertoar spänner mellan klassisk till neoklassisk kathak. Hon tar gärna in nya influenser från jazz, balett och modernt samt utforskar kathakdansen.

I Kolkata driver hon både en dansskola samt är engagerad i två danskompanier som tillhör skolan. Utöver det är hon själv soloartist. Här kommer hon visa prov på neoklassisk kathak.
Efter föreställningen kommer det hållas ett artistsamtal.

Mitul Sengupta är en av de ledande unga kathakdansöserna i sin generation. Hon är unik då hon också har genuin träning i balett, jazz och modern dans och låter det influera sin dans. Hon kommer under både workshop och föreställning ge prov på den klassisk traditionen inom kathak men också hur hon använder sig av den som ett konstnärligt uttryck. År 2015 var hon i New York och dansade på festivalen NEW DIRECTIONS, inom indisk dans. Där gav hon DESOLATE  som hon också kommer att ge den 13/9.

Föreställningen den 13/9 kommer innehålla olika delar element ur kathakdans traditionen men med en samtida vinkling och avslutas med den 20 min långa verket DESOLATE. Efter det följs ett samtal med Mitul.